Український траулер затонув біля берегів Мавританії, є жертви

Український океанський траулер «Іван Голубець», на якому 20 липня розпочався пожежа, потонув біля берегів Мавританії.

Про двох загиблих на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, пише «Слово і Діло».

«Згідно з оновленою інформацією про трагічну долю українського риболовецького судна «Іван Голубец » - судно затонуло вчора вночі в океані, на глибині 35 метрів, і вже є два підтверджених загиблих рибалок. Капітан судна - кримчанин Сергій Тимченко, був у рейсі з українськими документами. Також на борту було як мінімум три кадети з фейкового підконтрольного окупантам освітнього закладу - «Керченського державного морського технічного університету», - написав Бабін.

Він зазначив, що незрозумілі маневри судна перед інцидентом, дивні дії команди під час спроб порятунку корабля та інше дозволяють фахівцям припустити, що в трюмах судна «було щось цікавіше, окрім власне риби».

«Щось таке, що краще нікому не показувати», - констатував Бабін.

За його інформацією, «Іван Голубець» знаходиться у власності української державної компанії та оперувався «латвійським бізнесменом українського походження».

«Тобто, як завжди, є класичне виведення держресурсу наліво і його нещадна експлуатація на знос, замість приватизації. Причому - експлуатація в плідному співробітництві українських чиновників як із підконтрольними росіянам кримськими «навчальними закладами», так і Російським морським регістром», - додав Бабин.

Нагадаємо, що судно загорілося 20 липня. Оскільки в складі флоту Мавританії відсутні пожежні і рятувальні судна, було вирішено організувати рятувальну операцію за допомогою інших суден, які ведуть промисел біля берегів Західної Африки.

Раніше в Чорному морі перекинулося судно з туристами, є загиблі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО