СБУ проводить обшук в Кабміні і ДФС

Прокурорами Головної військової прокуратури за оперативним супроводом Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та участі співробітників Центру спеціальних операцій «А» СБУ проводяться в службових приміщеннях Кабінету міністрів, Державної прикордонної служби , Державної фіскальної служби України та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» обшуки через схему в оборонній сфері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі 6,7 млн доларів при укладанні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним із підприємств концерну ДП «Укроборонпром» по постачанню Державній прикордонній службі України «Підвісної системи раннього виявлення».

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив про нову масшабну схему в оборонній сфері. За його словами, впродовж п'яти років спецекспортери у оборонній сфері перерахували на офшорні рахунки 30 млн долларів.

Тиждень тому детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшуки в елітному спортивному клубі «5 елемент» та компанії «Богдан Моторс». Це були обшуки по справі розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО