Офіс президента запропонував одночасно з Вишинським звільнити Сенцова

Офіс президента Володимира Зеленського у відповідь на пропозицію Росії звільнити головного редактора РІА Новости-Україна Кирила Вишинського запропонував одночасно звільнити українця Олега Сенцова.

Про це повідомила прес-секретар Зеленського Юлія Мендель.

«В Офісі Президента з великою зацікавленістю дізналися про пропозицію Російської Федерації щодо звільнення Кирила Вишинського як перший крок доброї волі з боку України. Цілком підтримуємо політику кроків доброї волі і пропонуємо Росії зробити і свій крок назустріч — звільнивши Олега Сенцова», — йдеться в повідомленні.

В Офісі президента зазначили, що «для взаємної переконаності в загальній доброї волі» пропонують зробити це одночасно.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що звільнення пропагандиста Кирила Вишинського могло б стати першим кроком для діалогу з Україною.

Нагадаємо, що Подільський районний суд Києва переніс розгляд справи Кирила Вишинського на 19 липня.

Керівника РИА Новости-Украина Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді.

Йому закидають участь в пропагандистських акціях в Криму навесні 2014 року, спрямованих на підтримку російської окупації півострова.

За це президент Росії Володимир Путін закритим указом нагородив громадянина України Вишинського медаллю за заслуги перед вітчизною.

Крім того, за даними слідства, після повернення до Києва він залучив своїх підлеглих до випуску матеріалів, що пропагують терористичні організації «Л/ДНР».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО