Люстрація чиновників Порошенка: навіщо це Зеленському

Володимир Фесенкополітолог

Ініціатива Зеленського про люстрацію чиновників періоду з 2014 року до кінця президентства Порошенка – це передвиборчий піар.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Володимир Фесенко, передає «Слово і Діло».

На його думку, ця ініціатива пов'язана з виборами та неприйняттям Зеленським Порошенка й усіх його людей. Плюс інтриги Богдана проти частини своєї ж команди, наприклад, Данилюка.

«Але головний сенс усього цього, можливо, навіть неусвідомлений – довести до абсурду саму ідею люстрації, що вже майже вдалося. Тому Конституційному суду зі спокійною душею можна винести відповідний вердикт, але трохи пізніше, десь тижні за два-три», – зазначив він.

Нічого страшного не станеться. Також, без жодних сумнівів, мотив зміни покоління в цій ідеї точно присутній, але тоді потрібно люструвати й тих, хто працював за часів Ющенка та Кучми, уточнив експерт.

«Я вже не кажу про демократичність цієї ідеї, але те, як це виписано, гарантує управлінський колапс», – додав він.

За його словами, це просто не дуже вдала імпровізація Зеленського, інспірована Богданом.

«Діє він як революціонер. Але, як ми знаємо, не всі революційні ініціативи мають позитивні наслідки», – підкреслив політолог.

Ніхто нікого з екс-регіоналів повертати не хоче, наголосив він.

«Для них вони такі ж чужі, як і люди Порошенка, навіть більше. Просто намагаються довести до абсурду саму ідею люстрації», – резюмував Володимир Фесенко.

Президент України Володимир Зеленський запропонував законопроект щодо розширення дії закону про очищення влади (про люстрацію) на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які обіймали посади з 23 лютого 2014 до 19 травня 2019 року.

Чи запрацюють пропоновані Зеленським зміни до люстраційного закону – за посиланням.

Також ми писали, якими будуть наслідки скасування закону про очищення влади.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО