Труба заявляє про спробу захоплення будівлі ДБР

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявляє про спробу захоплення зловмисниками будівлі бюро.

За його словами, захопленню будівлі ДБР для впливу на досудове розслідування в кримінальному провадженні, де фігурує екс-президент Петро Порошенко, має бути дана відповідна оцінка, пише «Слово і Діло».   «З першого дня призначення на посаду мені постійно задавали одне питання: коли в ДБР будуть гучні розслідування? Так ось, «гучні розслідування», хоча я не люблю це слово, вимагають високого рівня політичної культури. Сьогодні в ДБР відбулася акція політичної сили, окремі учасники якої вийшли за межі правового поля: увірвалися в приміщення правоохоронного органу, прикриваючись депутатським мандатом; заблокували в'їзд і виїзд транспорту з ДБР; зірвали проведення зустрічі з європейськими міжнародними партнерами з розвитку і посилення ДБР; вимагали від директора правоохоронного органу «термінових результатів розслідування», або взагалі його скасування», - заявив Труба.

Він вважає це політичним тиском і втручанням в діяльність правоохоронного органу. Труба також повідомив, що справа проти Порошенка - одна з найважливіших справ ДБР.

Він зазначив, що під час досудового розслідування справи стався витік інформації, і за даним фактом розпочато службову перевірку.

Нагадаємо, ДБР розслідує побиття солдатів командиром взводу Нацгвардії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО