Зеленський підписав указ про запровадження 4G

Упродовж року зв'язок четвертого покоління (4G) має охопити всю територію України.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник керівника офісу президента України Олексій Гончарук під час брифінгу.

За його словами, сьогодні президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ. А для врегулювання всіх процесів в Україні потрібен стрімкий розвиток нових технологій.

«Конкретний план дій вже узгоджено з регулятором. Тобто що потрібно зробити для того, щоб до кінця року в маленьких населених пунктах і на дорогах він з'явився. Це ще не все, що ми можемо зробити. Попереду - складна розмова стосовно 5G, але це перший крок», - додав він.

Гончарук наголосив, що до 1 липня мобільні оператори були зобов’язані врегулювати наявність 3 і 4G зв’язку у великих містах.

«Майже в кожному обласному центрі ця технологія запроваджена та працює. Але для того, щоб поширити зв’язок 3 і 4G на міста з населенням понад 10 тисяч людей, потрібно ще декілька років. Що буде з селами і маленькими містами, населення яких менше за 10 тисяч, що робити з дорогами - відповіді на це питання не існує. Ось що ми зробили. У нас є два діапазони 900-й та так званий 800-й діапазон. Це діапазон частот, який наразі не використовується мобільними операторами через низку регуляторних проблем. Тобто ми бачимо як цю проблему вирішити», - додав він.

Нагадаємо, 17 травня чинний на той момент президент України Петро Порошенко підписав указ про заходи для запровадження системи мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G).

«Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми топ-5 політичних сил і пропонує їх тематичний розбір. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють українцям щодо розвитку ІТ-технологій в Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО