Зеленський запропонував Путіну новий формат переговорів

Президент Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну новий формат переговорів за участю лідера США Дональда Трампа.

Про це він заявив в відеозверненні, пише «Слово і Діло» в понеділок, 8 липня.

Зеленський пропонує Путіну провести переговори за участю президента США Дональда Трампа, прем'єр-міністра Британії Терези Мей, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона. За словами Зеленського, такі переговори можуть бути проведені в Мінську (Білорусь).

«Хочу звернутися до президента Росії Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба, давайте. Обговоримо, чий Крим і кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну: я, ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко із задоволенням прийме нас із вами в Мінську. Ми не змінюємо і не відмовляємося ні від яких дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба ж поговорити? Правда?», - заявив він.

Відзначимо, на даний момент для врегулювання конфлікту на Донбасі працює тристороння контактна група в Мінську, учасниками якої є Україна, ОБСЄ і Росія. Крім того, питання врегулювання ситуації в Україні є темою переговорів в «нормандському форматі» (Україна, Франція, Німеччина, Росія).

Нагадаємо, Зеленський також відреагував на можливе проведення телемосту з російським телеканалом, назвавши його «дешевим піаром».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО