«Партія пенсіонерів» через суд вимагає у ЦВК зняти з виборів Саакашвілі

Шостий апеляційний адміністративний суд в суботу, 6 липня, розгляне позов «Партії пенсіонерів України» до Центральної виборчої комісії про правомірність реєстрації екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі кандидатом у народні депутати України за списком партії «Рух нових сил».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Павел Богомаз, який є членом «Партії пенсіонерів», передає «Інтерфакс-Україна».

За словами Богомазова, позивач хоче скасувати через суд постанову ЦВК від 29 червня в частині реєстрації Саакашвілі для участі в парламентських виборах 21 липня. Члени партії вважають, що Саакашвілі безперервно не проживав в Україні упродовж 5 років як її громадянин, що є вимогою до кандидата в депутати.

Раніше повідомлялося, що касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України відмовив у задоволенні позову ЦВК, яка відмовилася реєструвати на позачергових виборах до Верховної Ради кандидатів від партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі».

29 червня комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатів від партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі на позачергових парламентських виборах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО