Командувач ООС охарактеризував ситуацію на Донбасі

На даний момент на Донбасі йде позиційна війна, концентрація військ виключає можливість зміни обстановки на користь однієї зі сторін.

Про це в інтерв'ю Defense Express розповів командувач Операцією Об'єднаних сил Олександр Сірський, пише «Слово і Діло».

«На даний час фактично відбувається так зване позиційне протистояння. З обох сторін створені угруповання, які володіють достатніми силами і засобами. Це в цілому виключає можливість різкої зміни обстановки на користь однієї зі сторін», - сказав Сірський.

Він зазначив, що з масовою появою у ЗСУ на передовій ПТРК «Стугна-П» вдалося отримати перевагу на лінії розмежування, адже «сьогодні ми вже можемо в разі порушення противником своїх зобов'язань застосовувати власні протитанкові засоби на відстань до п'яти кілометрів, значно більше тих можливостей, які має противник». Це дозволяє тримати ворога на далекій відстані і повністю контролювати його дії.

Крім того, використання новітніх безпілотників вивело застосування військ на більш якісний рівень у контексті добування відомостей про противника, попередження можливих дій, наведення артилерії тощо.

У той же час, за словами Сірського, вирішення питання поточного протистояння на Донбасі не є чисто військовим, воно лежить більше у політичній площині.

«Однак важливим тут є фактор часу: чим довше не вирішується питання протистояння, тим важче буде його вирішити із роками», - вважає військовий.

Раніше президент призначив нового голову СБУ на Донбасі.

Також нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО