ТКГ не вдалося домовитися про «хлібне перемир'я» та звільнення полонених

Тристороння контактна група в Мінську не змогла узгодити введення «хлібного перемир'я» і звільнення полонених.

Про це повідомила за підсумками засідання прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook, пише «Слово і Діло».

Вона зазначила, що домовленості не були досягнуті через позицію російських представників.

«У зв'язку з позицією РФ не вдалося досягти жодного прогресу ні щодо впровадження «хлібного перемир'я», ні домовитися про звільнення утримуваних осіб», - заявила вона.

Оліфер відзначила, що Україна погодилася на звільнення полонених у форматі «всіх встановлених на всіх встановлених» і висунула зустрічну пропозицію - прискорити процес, виконуючи формулу покроково. Процес установки особистостей полонених триває. Також обговорювалося питання демонтажу оборонних споруд біля Станиці Луганської.

«З приводу подальшого демонтажу фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганської вирішено протягом тижня узгодити графік знесення цих споруд, графік має узгодити СММ ОБСЄ», - повідомила вона.

«Сподіваємося, що наступна зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську, запланована на 17 липня, буде більш конструктивною», - підкреслила Оліфер.

26 червня повідомлялося, що в Станиці Луганській відбувся перший етап відведення українських підрозділів під наглядом місії ОБСЄ.

30 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтвердила розведення сил і засобів в районі Станиці Луганській.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО