Богдан розповів про свою зарплату

Глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що отримує приблизно 24 тис. грн і його зарплата менша, ніж у глави держави Володимира Зеленського.

Про це він повідомив у інтерв'ю ТСН, передає «Слово і Діло».

«Трошки менша, ніж у президента. Десь у районі 24 тис. грн. Але я її досі не отримав», – сказав Богдан.

Відповідаючи на запитання, чи не переймається він через своє можливе звільнення у зв'язку із законом про люстрацію, Богдан заявив: «Чи можуть мене прибрати? Можуть, нехай приберуть. Глава Адміністрації Президента не є тією посадою, яка підпадає під люстрацію. І якщо буде доведено протилежне, то я у будь-який момент можу звільнитися. Повірте, це не важко мені зробити».

На запитання, чи можуть українці побачити його в кріслі прем'єр-міністра, Богдан відповів: «Поки ні, але nobody knows (ніхто не знає (англ.). – ред).

Нагадаємо, 21 травня Зеленський призначив Богдана главою Адміністрації Президента.

Відзначимо, призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначним.

У коментарі «Слову і Ділу» експерт з конституційного права Олександр Москалюк пояснив, що є два закони, що суперечать один одному.

«З одного боку Богдан потрапляє під закон про очищення влади (про люстрацію). І хоча цей закон багато хто вважає неконституційним, сам КСУ ще не прийшов до такого висновку. І як би ми не ставилися до цього закону, він все ще діє, а закон треба виконувати. З іншого боку, згідно із законом про державну службу, глава АП виведений з переліку посад, які підпадають під люстрацію. Ситуація неоднозначна», – зазначив Москалюк.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО