Україна відкликає свого представника при Раді Європи

Український міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що відкликає постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулебу для консультацій у зв'язку з рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи про повернення російської делегації до ПАРЄ.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У всьому іншому РЄ втратила нашу довіру, і відновити її буде надзвичайно складно. З лідера зусиль для захисту прав людини Організація перетворилася в простого менеджера, причому такого собі. Тому відкликаємо нашого посла при РЄ для консультацій», - написав Клімкін.

Нагадаємо, 24 червня в Страсбурзі відкрилася літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. На асамблеї було ухвалено резолюцію, яка змінює санкційний механізм і дозволяє Росії повернутися до роботи в організації без обмежень права голосу. Ініціаторами зняття обмежень з Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи стали Німеччина і Франція.

Разом із тим ПАРЄ відмовилася проводити термінові дебати на пов'язані з Росією теми. Більш того, голова уряду Великобританії Тереза ​​Мей підтримала зняття санкцій тиску з Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Також повідомляється, що біля будівлі ПАРЄ триває акція протесту проти повернення російської делегації. Мітингувальники принесли український і грузинський прапори, свистять у свистки і кричать гасла англійською. Також деякі учасники тримають плакати зі звинуваченнями Росії в агресії проти України та Грузії.

Раніше Україна заблокувала обрання російського депутата віце-президентом ПАРЄ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО