Фіскальна служба вилучила контрафактні сигарети на 3,9 млн

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби в Сумській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури ліквідували міжрегіональну схему незаконного обороту контрафактних тютюнових виробів і вилучили велику партію контрафактних сигарет на суму 3,9 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС, пише «Слово і Діло».

В рамках проведення операцій «Акциз», «Рубіж», «Бастіон» була встановлена ​​група осіб, які організували і забезпечували функціонування схеми незаконного обігу підроблених сигарет іноземного та вітчизняного виробництва.

Зокрема, фігуранти справи купували, зберігали, перевозили з метою збуту та реалізовували незаконно виготовлені сигарети виробництва Білорусії, Молдови, Росії без марок акцизного податку та тютюнові вироби вітчизняного виробництва з підробленими марками акцизного податку на території Сумської, Полтавської, Київської, Дніпропетровської та Харківської областей.

При цьому контрафактні цигарки іноземного виробництва ввозилися в Україну незаконно, поза митним контролем. Також незаконно ввозили сигарети і з тимчасово окупованих територій. Надалі товар через інтернет реалізовували посередники, які постачали його на ринки зазначених областей.

За результатами санкціонованих обшуків у домоволодіннях, складських приміщеннях, на земельній ділянці і в автомобілі вилучено та передано на відповідальне зберігання 104 620 пачок контрафактних тютюнових виробів іноземного та вітчизняного виробництва без марок акцизного податку та з підробленими марками акцизного податку загальною орієнтовною вартістю майже 3,9 млн грн.

Триває слідство.

Раніше в Одеській області вилучили контрабандні сигарети на 22 млн.

Також нагадаємо, НБУ дав прогноз зростання цін на алкоголь і сигарети.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО