Голова КСУ поскаржилася на тиск із боку Ляшка

Народний депутат Олег Ляшко тисне на Конституційний суд, заявляючи про візити голови КСУ Наталії Шапталь до Адміністрації президента.

Про це йдеться в її заяві, поширеній прес-службою Суду, передає «Слово і Діло».

«Вважаю за необхідне спростувати твердження Ляшка О. В. із приводу відвідування мною особисто Адміністрації президента України і моїх зустрічей з президентом України Володимиром Зеленським», - підкреслила Шаптала.

Вона стверджує, що бачилася з Зеленським на процедурі інавгурації і коли Велика палата КСУ почала розглядати конституційність указу про розпуск Ради.

«Заява народного депутата України Ляшка носить маніпулятивний характер, не відповідає дійсності, спрямоване на формування у суспільстві упередженої думки про Конституційний суд України, зокрема в контексті розгляду ним справи щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Україна і призначення позачергових виборів», - підкреслила Наталія Шаптала.

За її словами, «такі заяви політиків сприймаються як тиск на голову Конституційного суду України і Конституційний суд України в цілому».

Нагадаємо, 19 червня народний депутат Олег Ляшко заявив, що «голова Конституційного суду Наталія Шаптала мінімум двічі за останній час була в Адміністрації президента».

Раніше КСУ визнав указ про розпуск Ради законним.

Також нагадаємо, Зеленський запевнив, що не впливатиме на рішення КСУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО