«Народний фронт» вимагає скликати засідання РНБО

Фракція «Народний фронт» вимагає від президента Володимира Зеленського скликати засідання Ради національної безпеки та оброни для розгляду питання інформаційної безпеки.

Як пише «Слово і Діло», про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак, йдеться на сайті фракції.

«Першою ознакою підготовки планів окупації є поява на українських територіях пропагандистської мережі. Це правило підтверджене неодноразово: спочатку Кремль створює підконтрольні медіа, приводить туди агентурних скабеєвих, а слідом за ними приходить озброєний до зубів російський бойовик і кадровий окупант. Так руйнується державна цілісність, суверенітет і незалежність», - підкреслив Максим Бурбак.

Він наголосив, що купівля кумом Путіна ще одного українського телеканалу потребує негайної реакції державницьких сил парламенту.

Бурбак зазначив, що ЗІК є третім телеканалом російської «п’ятої колони», і наголосив, що державницькі сили повинні протистояти інформаційній окупації.

Бурбак також підкреслив, що «Народний фронт» ініціював створення ТСК щодо втручання у вибори Росії та пов’язаних з нею громадян України.

Нагадаємо, народний депутат від Опозиційного блоку та бізнес-партнер Віктора Медведчука Тарас Козак, який є власником телеканалів «112 Україна» та NewsOne, купив ще й телеканал Zik.

До медіахолдингу Zik належать телеканал Zik та інформаційне агентство ZIK («Західна інформаційна корпорація»). Телеканал Zik вперше вийшов в ефір 1 вересня 2010 року. Він ходить в мережу національного цифрового мовлення Т2 і транслюється по всій території України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО