Екс-голову Апеляційного суду Криму звільнили з-під варти

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва про продовження терміну утримання під вартою колишнього голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука, підозрюваного в державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК, передає «Слово і Діло» в понеділок, 10 червня.

Позиція захисту грунтувалася на тому, що підозрюваний є чинним суддею, так як 29 листопада 2018 року Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду визнав протиправним і скасував постанову Верховної ради від 29 вересня 2016 року «Про звільнення судді».

Відповідно до закону України «Про судоустрій і статус суддів» скасування постанови ВР України «Про звільнення судді» не є підставою для відновлення на посаді судді, тобто особа не отримала статус судді, повідомили в прокуратурі. Вирішення питання про звільнення з посади судді, відповідно до чинного законодавства, відноситься виключно до повноважень Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт колишньому голові Апеляційного суду Криму Валерій Чорнобуку. У липні 2018 року року співробітники прокуратури АРК і СБУ провели обшуки в приміщеннях, у яких проживав Чорнобук. Пізніше колишнього працівника феміди оголосили в розшук, тому що він переховувався від слідства.

3 листопада 2018 го екс-главу Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, який підозрюється в зраді, затримали в Києві.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО