В ООН заявили, що зіткнулися з фінансовими проблемами

Організація об'єднаних націй зіткнулася із фінансовими проблемами через застарілу схему управління бюджетом.

Про це в четвер, 6 червня, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на відкритті Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ), повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Він також зазначив, що ще однією причиною фінансових труднощів є затримки ряду країн із виплатами до бюджету організації.

«У нас дійсно важка ситуація із грошима, за роки ця проблема погіршилася, використовувалася застаріла схема управління бюджетом - цю проблему треба вирішувати, і це обговорюється в рамках Генасамблеї», - зазначив генсек.

У той же час він висловив упевненість, що фінансові труднощі можуть бути подолані, «якщо всі країни будуть своєчасно і в повному обсязі робити внески до бюджету організації».

Згідно із регламентом організації, країни мають здійснювати грошові перекази до бюджету ООН не пізніше 31 січня кожного року. У поточному році 102 країни повністю виконали свої фінансові зобов'язання у зазначений термін. У той же час США, один із найбільших донорів, в 2019 році ще не перевели свою частину фінансування до ООН.

ПМЕФ проходить з 6 по 8 червня. Заходи форуму об'єднані гаслом «Формуючи порядок сталого розвитку».

Раніше суд ООН оприлюднив докази України в справі проти РФ.

Також нагадаємо, ООН закликала Україну забезпечити квоту для жінок у Раді.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО