У перші дні літа очікується до +35: прогноз погоди

1-го і 2 червня в Україні прогнозують «атмосферні стрибки».

Про це у Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко.

«Літо в Україні в більшості областей розпочнеться за умов +24...+30. На заході – трохи нижче, +20...+25. А на півдні, сході та в більшості центральних областей +28...+33, подекуди очікується до +33...+35. Узагалі, в суботу – неділю найспекотнішими у Європі будуть Україна, Іспанія та Португалія», – розповіла синоптик.

Вона додала, що атмосферні фронти далекого північного циклону і деякі менші фронти обумовлять дощі з грозами уздовж лінії у Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Сумській і Харківській областях.

«Грози можуть супроводжуватися шквалом і градом! Звичайно, захід також отримає свою чергову порцію вологи, проте 1–2 червня опади тут хоча б перериватимуться сонячними проясненнями. До речі, така ж ситуація буде на Одещині – лише локальні дощі та грози. Ну, а все що поза цією дощовою територією – сухо і спекотно. Південь, схід та значна частина центру», – повідомила Діденко.

Вона зазначила, що в Києві ймовірність дощу є, але без тривалих злив, температура повітря буде на рівні +25...+28.

Раніше синоптики і кліматологи зробили прогноз погоди на 2019 рік. За їх оцінками, сніг буде чи не до квітня, весна - холодною, влітку - дощі, а осінь прийде пізно.

Також ми писали, скільки вихідних буде в українців в червні 2019 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО