Зеленський скасував указ Порошенка про призначення члена Нацради (доповнено)

Президент Володимир Зеленський скасував укази свого попередника Петра Порошенка про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та про призначення на таку посаду Володимира Горковенка.

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави, пише «Слово і Діло».

Так, указом №322/2019 президент скасував указ від 4 травня №186 про звільнення Артеменка.

Разом з тим своїм же указом №324/2019 звільнив Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Також указом №323/2019 скасовано указ Порошенка від 4 травня про призначення Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Зазначимо, НКРЗІ є колегіальним органом, який створюється у складі голови та шести членів. Термін їхніх повноважень - шість років. Голову та членів НКРЗІ призначає на посаду та звільняє з них президент. Донедавна в комісії була одна вакансія.

Голову й чотирьох членів у нинішньому складі НКРЗІ було призначено в травні-вересні 2014 року, а одного - в червні 2016 року.

Раніше повідомлялось, що вчора президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олени Зеркаль заступницею глави Адміністрації президента. Однак, пізніше указ Зеленського зник з сайту президента. Джерела в АП повідомили, що Зеркаль відмовилася від посади заступника глави АП Андрія Богдана. Пізніше Зеленський скасував свій указ про призначення Зеркаль.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО