Хомчак керуватиме Генштабом замість Муженка: плюси та мінуси призначення

Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Призначення Хомчака начальником Генштабу дуже розчарувало. Це навіть не один, а два кроки назад.

Таку думку в коментарі «Слову і Делу» висловив військовий експерт Олег Жданов.

«Хомчак - випускник радянської школи. На відміну від Муженка, він закінчував найпрестижніше військове училище в СРСР - Московське загальновійськове училище. Прості хлопці там ніколи не вчилися. Якщо ми говорили, що у Муженка серед однокурсників по училищу сьогодні найбільша кількість діючих командармів ВС РФ, то друзів у рядах ЗСУ РФ у Хомчака точно не менше», - акцентував Жданов.

Питання ще й у тому, що ця плеяда генералів виросла без бойової підготовки, підкреслив експерт.

«Коли його призначили командиром вже ніякої бойової підготовки в ЗСУ не проводилося», - зазначив військовий.

Перші місяці бойових дій це показали, акцентував експерт.

«Була помітна безграмотність вже тоді, а всі поразки - це показник рівня професіоналізму ЗСУ. Тому, це призначення розчарувало», - констатував Жданов.

Крім того, за Хомчаком тягнеться історія з Іловайськом.

«Не дуже віриться в розслідування військової прокуратури, яку представив Матіос. А роботу тимчасово-слідчої комісії народних депутатів припинив особисто Порошенко, коли не допустив Муженка на засідання комісії. Після цього комісія звернула свою роботу і видала незакінчену доповідь, яку навіть не представили громадськості», - розповідає Олег Жданов.

На його погляд, це досить одіозне та неоднозначне призначення. За словами експерта, можна виділити лише один позитивний аспект. Зокрема, у Хомчака були великі непорозуміння з Муженком.

Експерт уточнив, що через це він пішов з посади заступника начальника Генштабу, а потім взагалі пішов в головну військову інспекцію.

«На сьогоднішній день, якщо ми говоримо, що головне завдання - усунути команду Муженка від управління військами, в тому числі від фінансового потоку, то Хомчак для перехоплення управління і фінансування ЗСУ нормальна фігура. Він знає кого і з якої посади прибрати, щоб зберегти систему управління і перехопити її», - підсумував Олег Жданов.

Більше про те, що стоїть за призначенням Хомчака начальником Генштабу читайте в авторському матеріалі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО