Національна поліція переходить на превентивну зброю

Всі наряди поліції, які братимуть участь у забезпеченні публічної безпеки та правопорядку, будуть переозброєні. Вони використовуватимуть пістолети-кулемети МР-5.

Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв під час презентації нового озброєння, передає прес-служба поліції, пише «Слово і Діло».

Переозброєння зброєю превентивного характеру є черговим етапом реформування правоохоронних органів і кроком до європейських стандартів, наголосив він.

На даний момент поліцейські несли службу із бойовим автоматом Калашникова, проте завдання правоохоронців відрізняються від завдань збройних сил, а тому поліцейським потрібне інше озброєння, яке дозволить зберегти життя правопорушника під час затримання.

«Автомат Калашникова - це зброя, яка необхідна солдату в армії. Вона призначена для того, щоб знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайній захід, має зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім залучити його до кримінальної відповідальності», - підкреслив Князєв.

Пістолети-кулемети МР-5 застосовуються поліцією більшості країн, в тому числі Німеччини, Австрії, Великобританії, Франції, Італії та США. Наряди Національної поліції, які несуть службу на вулицях, в аеропортах і на вокзалах отримають нову зброю найближчим часом.

Раніше в поліції розповіли, коли TruCam оснастять стаціонарні пости.

Також нагадаємо, в поліції оприлюднили статистику по ДТП в Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО