Клімкін закликав не допустити повернення Росії до ПАРЄ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав європейських політиків не допустити повернення Росії до ПАРЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі українського МЗС.

«У контексті проведення в м. Гельсінкі 16-17 травня міністерської зустрічі Ради Європи міністр закликав не допустити повернення до Парламентської Асамблеї РЄ Росії, яка продовжує системно порушувати міжнародне право і підривати мінські домовленості», – йдеться в повідомленні.

Клімкін також відзначив важливість скоординованої жорсткої відповіді на подальшу агресію Росії проти України у зв'язку з рішенням спростити процедуру видачі російського громадянства для українців, які проживають на тимчасово окупованій Росією території Донецької та Луганської областей, зокрема, посилити економічні санкції проти РФ і не визнавати російських паспортів, виданих громадянам України всупереч українському законодавству.

Нагадаємо, російську делегацію в складі ПАРЄ було позбавлено низки повноважень, у тому числі права голосу, у квітні 2014 року через анексію Криму та агресії в Донецькій і Луганській областях. Тоді російська делегація припинила свою роботу у складі асамблеї на знак протесту. Москва відреагувала заявою про те, що чинний регламент ПАРЄ притискає інтереси делегацій окремих країн і дозволяє іншим ухвалювати дискримінаційні рішення - наприклад, позбавляти права голосу, відстороняти від участі в керівних органах асамблеї та різних моніторингових місіях, як це було з російською делегацією

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО