Тест на нові обличчя: за якої умови Садовий матиме шанс на виборах

Віктор Небоженкополітолог

Садовий розуміє, що зараз є зовсім інша політична еліта – Зеленський, Коломойський, Ахметов та інші, тому йому потрібно якось влаштовуватися.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

«Те, що Садовий говорить про своє бажання поборотися за посаду прем'єр-міністра, зрозуміло, але для це майже недосяжна ціль. Прем'єр-міністр має бути або комусь підпорядкований, як Гройсман Порошенку, або мати великі політичні можливості, як, наприклад, Тимошенко, що може домовитися і з президентом, і з парламентом», – зазначив Небоженко.

За його словами, Садовий не має таких можливостей, щоб домовлятися і із Зеленським, і з парламентом. Заяви про бажання поборотися за посаду прем'єра – це радше амбіції, гонор у стилі «якщо я не мер, то прем'єр». Однак те, що йому потрібно боротися за свою фракцію в Раді, конкретна мета, яка цілком досяжна.

Інша річ, ким Садовий наповнить фракцію, адже «Самопоміч» не була оригінальною партією, там зовсім не з'явилося яскравих особистостей, додав він.

«Усе було досить нудно. Не було яскравих особистостей, починаючи від заступника голови ВР і закінчуючи рядовими представниками. За 5 років ніхто не проявив себе, включаючи самого лідера», – уточнив експерт.

Садовому зараз доведеться дуже сильно напружитися, якщо він хоче відновити політичну репутацію. Якщо фракція Садового знову буде наповнена незрозумілими, таємничими й нудними людьми, як було раніше, то шансів пройти до парламенту дуже мало. Має з'явитися хтось яскравий, підкреслив він.

«Садовий наробив помилок. З одного боку, він намагається бути з новою владою, а з іншого – надає політичні можливості у Львові Порошенку. Порошенко його просто витисне, адже він яскравіший політичний демагог, ніж Садовий. До того ж Садовий почав із крайнощів, коли оголосив, що маленький Ісус сказав «іди й перемагай». Цього не варто було робити. Це роблять уже в останній момент у контексті політичного піару», – пояснив політолог.

За його словами, поки ми не побачимо, які люди будуть у новій «Самопомочі», говорити про прем'єрство не варто.

«Можна говорити про технічне прем'єрство, напевно, коли всі інші посади розберуть інші фракції», – резюмував Віктор Небоженко.

Відзначимо, за словами Садового, якщо політика Зеленського буде проукраїнською й стоятиме на захисті інтересів держави, «Самопоміч» готова конструктивно та якісно співпрацювати з ним.

Наскільки відповідальний мер Львова Андрій Садовий – за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО