Помпео заявив, що «Північний потік-2» потрібно зупинити

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що не можна допустити втілення будівництва нового російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей у Лондоні 8 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Як зазначає агентство, Помпео прибув до Лондона для переговорів із Мей і міністром закордонних справ Джеремі Гантом за місяць до запланованого офіційного державного візиту до Великої Британії президента США Дональда Трампа.

У розмові з Мей Помпео вчергове підкреслив, що не можна допустити втілення російського проекту будівництва газопроводу з Росії до Німеччини «Північний потік 2».

Раніше посол Сполучених Штатів у Німеччині Річард Гренелл учергове пригрозив санкціями німецьким компаніям за участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, 6 травня російська компанія «Газпром» заявила, що по дну Балтійського моря укладено понад 1170 км газопроводу «Північний потік-2», що становить 48% від його загальної протяжності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО