Трамп не має наміру терпіти багатомільярдні втрати через торгівлю з Китаєм

США більше не будуть втрачати сотні мільярдів доларів на зовнішній торгівлі.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 6 травня, заявив американський президент Дональд Трамп в своєму мікроблозі в Twitter.   «Вже багато років США втрачають від $600 млрд до $800 млрд на рік на торгівлі. У ситуації з Китаєм ми втрачаємо $500 млрд. Вибачте, ми більше не будемо цього робити», - написав глава Білого дому.

Трамп неодноразово висловлював невдоволення величезним дефіцитом в торгівлі з Китаєм. З 24 вересня 2018 року в Сполучених Штатах набрали чинності нові мита в розмірі 10% на товари, які поставляються з КНР, загальна вартість яких становить $200 млрд. Китай вжив відповідні заходи. Мита склали від 5% до 10% на американський імпорт в обсязі $60 млрд.

На початку травня Трамп пообіцяв у своєму Twitter з 10 травня збільшити мита на китайську продукцію загальним обсягом в $200 млрд з 10% до 25%, а потім поширити їх і на товари, які зараз не обкладаються зборами.

6 травня газета The Wall Street Journal написала, що Китай може скасувати черговий раунд торгово-економічних консультацій з США, запланований на цей тиждень у Вашингтоні, через погрози Трампа.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО