Події під САП: ГПУ викликає працівників НАБУ для вручення підозр

Генеральна прокуратура викликала працівників Національного антикорупційного бюро Дмитра Замотаєва та Олега Сербіна для вручення підозр за події неподалік від будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це на власній сторінці в Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно співробітників НАБУ Олега Сербіна та Дмитра Замотаєва. Вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з погрозами застосування фізичного насильства та у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 365 КК України», – йдеться у повідомленні Лисенка.

За словами речника ГПУ, працівники НАБУ двічі проігнорували повістки до Генпрокуратури (21 березня і 26 квітня) для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження. Лисенко додав, що їх знову викликають до ГПУ на сьогодні, 3 травня.

Також він додав, що паралельно слідчі Державного бюро розслідувань направили клопотання до суду про привід Сербіна і Замотаєва до ГПУ для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження.

За даними журналіста «Слова і Діла», вказані особи є працівниками Управління спеціальних операцій.

Нагадаємо, охорона керівника САП Назара Холодницького нібито знайшло пристрій прослуховування в будівлі прокуратури й нібито блокувала працівників НАБУ. Пізніше на місце події приїхали працівники УСО НАБУ й сталася сутичка. В результаті, за словами Холодницького, був побитий його водій. Своєю чергою в НАБУ прокоментували ці події.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО