Зведення ООС: 1 військовослужбовець загинув, 3 українських військових отримали поранення

22 квітня бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

Військові повідомили, що бойовики (у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід») обстріляли шість разів українських військових: «з мінометів калібру 82 мм — поблизу населеного пункту Мар’їнка; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї — поблизу населеного пункту Гнутове; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — поблизу населеного пункту Павлопіль; двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля населених пунктів Авдіївка і Опитне. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник вісім разів обстріляв позиції наших захисників: тричі з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї — поблизу населеного пункту Новоолександрівка; двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї — поблизу населеного пункту Катеринівка; двічі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля села Золоте-4; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля передмістя Попасна».

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та три українських військових отримали поранення.

«За даними розвідки, 22 квітня трьох окупантів було знищено, ще сім — поранено. Також військовослужбовці Об’єднаних сил за допомогою протитанкового ракетного комплексу знешкодили ворожу бойову машину піхоти. Від початку поточної доби противник здійснив один обстріл позицій Об’єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу населеного пункту Гнутове з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На обстріл противника наші захисники дали адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються», — додали у прес-центрі ООС.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що на посаді президента України він буде продовжувати нормандський формат і мінський напрямок, а також пообіцяв перезавантаження мінського процесу.

Також стало відомо, що директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв вважає, що команда новообраного президента навряд чи встигне швидко підготувати зустріч з лідерами Німеччини, Франції і Росії, тому саміту в «нормандському форматі» в червні найімовірніше не буде.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО