Кличко привітав Зеленського з перемогою на виборах

Мер Києва Віталій Кличко привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови в понеділок, 22 квітня, пише «Слово і Діло».

«За вас віддала голоси і значна частина киян. Як мер столиці вітаю вас із обранням на найвищу посаду в державі. І від імені київської громади хотів би акцентувати на тих очікуваннях, реалізація яких стосується змін у життєдіяльності столиці і забезпеченні комфорту її жителів», - сказав Кличко.

Мер додав, що перш за все йдеться про посилення місцевого самоврядування. Києву давно потрібен закон про столицю, який дасть реальні можливості киянам впливати на управління і розвиток міста. І підтримка президента в цьому питанні відіграє важливу роль.

Кличко зазначив, що фінанси є болючою проблемою для подальшого розвитку столиці - зокрема, для оновлення інфраструктури міста.

«Коли 100% ПДФО залишалося в бюджеті Києва, незважаючи на статус столиці, а також - на підвищене навантаження на інфраструктуру міста. Сьогодні ж із бюджету кожного міста України забирають 40% податку на доходи фізичних осіб до Держбюджету. А по столиці діє дискримінаційна норма - у нас відраховують 60 відсотків», - повідомив Кличко.

За словами Кличка, новообраний президент отримав великий кредит довіри, але це - і велика відповідальність перед громадянами, відповідальність за ті кроки і зміни, які втілюватиме глава держави. Він побажав Володимиру Зеленському сил і мудрості в ухваленні рішень і втіленні змін, яких від нього чекають українці, які підтримали Зеленського на виборах президента України.

Також Кличко подякував Президенту Петру Порошенку за розпочаті зміни в державі, за неухильний європейський курс України, досягнення безвізу, за початок процесів децентралізації влади.

Як раніше повідомлялося, Віктор Янукович і Онуфрій привітали Зеленського з результатами виборів.

Також нагадаємо, Зеленського привітав президент США Дональд Трамп.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО