Вибори-2019: в «Опорі» розповіли про порушення у Хмельницькій області

У Хмельницькій області під час голосування у другому турі президентських виборів спостерігачі громадянської мережі «Опора» зафіксували декілька поодиноких випадків, коли в списках були прізвища померлих людей, траплялося також, що виборці не знаходили себе у списках.

Про це повідомив координатор «Опори» в Хмельницькій області Андрій Попик у коментарі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Так, виборці повідомляли, що їхні родичі померли, але масовості таких ситуацій немає.

«Ми не можемо стверджувати, що хтось масово включав померлих до списків виборців. Це поодинокі випадки, які не мають впливати і не можуть бути використані для якихось фальсифікацій. Але проблеми зі списком виборців є, є також люди, які не знаходили себе в списках. Хоча ми фіксуємо набагато менше таких людей в порівнянні із першим туром. Після першого туру багато людей перевірили себе у списках виборців або реєстри якісніше провели роботу», - зазначив Попик.

За словами координатора «Опори», в області в порівнянні з першим туром порушень набагато менше.

Станом на 17:00 правоохоронці зафіксували 938 повідомлень про порушення норм законодавства, відкрили 12 кримінальних проваджень, склали 13 адмінпротоколів.

Нагадаємо, у Львівській області священик хотів проголосувати без паспорта.

Раніше під Києвом виборець втік з бюлетенем.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО