«Доступні ліки»: відомо, скільки українців уже скористалися програмою

Урядовою програмою «Доступні ліки» скористалося вже понад 8 млн осіб.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає Слово і Діло.

«Завдяки «Доступним лікам» людина може не переривати курс через нестачу грошей, тобто лікування стало більш системним. Загалом уже понад 8 млн українців скористалися «Доступними ліками». Зараз у реєстрі 258 препаратів, які хворі можуть отримати повністю безкоштовно або з невеликою доплатою», – пише Гройсман.

Він підкреслив, що Всесвітня організація охорони здоров'я вже підтвердила: програма «Доступні ліки» спростила українцям доступ до лікування і допомогла знизити ціни на препарати.

Додамо, із 22 січня 2018 року в Україні діє новий список медпрепаратів у межах програми: 239 медикаментів, із яких 47 є повністю безкоштовними для громадян.

Як відомо, 27 лютого в Україні стартував другий етап медичної реформи. Також Кабмін прийняв стратегію розвитку медосвіти на 10 років.

Відзначимо, перший етап медичної реформи стартував 2 квітня 2018 року. Українці отримали можливість підписати декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Поліклініки почали отримувати фінансування за принципом гроші ходять за пацієнтом.

Раніше, «Слово і Діло» вивчало, як українці оцінили роботу МОЗ і спеціальних державних програм для населення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО