Україна опинилася в десятці «нещасних економік» світу

Авторитетне агентство Bloomberg склало список найбільш «нещасних економік» світу (Misery Index).

Як пише «Слово і Діло», до топ-10 рейтингу потрапила і Україна.

Вп'яте поспіль список очолила Венесуела. Зазначається, що влада Венесуели ось уже кілька років не розкриває дані про темпи зростання споживчих цін і рівень безробіття в країні. Аналітики Bloomberg вважають, що в 2019 році інфляція перевищить 8 млн% проти приблизно 930 тисяч% в попередньому році.

Далі в списку «нещасних економік» світу йдуть Аргентина (2-е місце), ПАР (3), Туреччина (4), Греція (5) і Україна (6). Як пише агентство, ці країни як і раніше переживають важкі економічні потрясіння і демонструють «убогий прогрес в справі приборкання зростання цін і повернення людей на роботу».

«Найщасливішою» ж економікою світу, де низька інфляція поєднується з настільки ж низьким рівнем безробіття, Bloomberg визнав Таїланд. Сінгапур в оновленому рейтингу опустився з чистого другого на третє місце, яке він ділить з Японією, поступаючись Швейцарії.

Зазначимо, минулого тижня в Кабміні знизили прогноз щодо ВВП на 2019 рік до 2,8% з 3%. При цьому за перші два місяці року економіка показала зростання в 1,2%.

«Слово і Діло» проаналізувало, як змінилися основні економічні показники України в 2014-2018 роках, докладніше - на нашій інфографіці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО