ЦВК доформувала склад дільничних комісій

Окружним виборчим комісіям вдалося добрати 60 тисяч членів дільничних виборчих комісій на виборах 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає РБК-Україна.

За її словами, найбільш гострою ця проблема була в понад 40 округах.

«Я думаю, що кожному відомо, що відсутність подань значної кількості кандидатур до складу ДВК, де є необхідність їх формування за поданням, стала випробуванням для багатьох ОВК. Найбільш гострою ця проблема була у понад 40 округах. Це була інформація із закликом до наших громадян долучитися до цього процесу. Позаду півтори дня дуже напруженої роботи. Як результат, майже всі відповідно ОВК впоралися з цим завданням. Велика подяка членам і головам ОВК за те, що вони організували цей процес», - повідомила Сліпачук.

Глава ЦВК поінформувала, що станом на 15:00 16 квітня в інформаційній системі «Вибори» наявна інформація щодо призначення на посади членів ДВК 401 тисячі 464 осіб.

Сліпачук наголосила, що вперше за історію українських виборів до ДВК було у короткий термін дібрано майже 60 тисяч осіб, поданих від ОВК.

Нагадаємо, раніше в Центрвиборчкомі розповіли, що перед другим туром виборів 2019 у ряді областей не вистачає членів виборчих комісій.

Також стало відомо, що команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК «Олімпійський». Це - тристоронній договір про оренду стадіону на вечір 19 квітня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО