Радбез ООН ухвалив резолюцію про протидію фінансуванню тероризму

Рада безпеки ООН схвалила резолюцію про боротьбу з фінансуванням тероризму, одним зі співавторів резолюції стала Україна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що резолюцію схвалили одноголосно. Вона спрямована на посилення глобальних зусиль з протидії залученню фінансів терористичними організаціями.

«Резолюція вказує усім країнам забезпечити, що їх національне законодавство є достатнім для покарання відповідальних за фінансування «терористичних організацій, або окремих терористів, які виступають з будь-якою метою», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, у документі вимагається забезпечити відповідність усіх вживаних для боротьби з тероризмом заходів міжнародним законам щодо прав людини та законів про біженців.

«Боротьба із фінансуванням тероризму є нагальною проблемою для України в контексті триваючої агресії РФ. Нагадаю, що з січня 2017 р. Міжнародний суд ООН розглядає позов України проти Росії щодо порушення нею Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму», - прокоментував ухвалення резолюції речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко.

Раніше «Слово і Діло», писало про загрози в гарячих точках світу: за чим стежити в 2019 році.

Також стало відомо, що Україна внесла понад 70 імен до списку пов'язаних із тероризмом осіб за рік.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО