Канада виділить понад сто мільйонів на військову підтримку України

Канада протягом наступних трьох років виділить $105,6 мільйонів на тренування українських військових й іншу оборонну допомогу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що кошти будуть використані не тільки на забезпечення тренувань українських військових, а й на втілення стратегічних цілей реформування оборонного сектора України.

«У цю суму входять 99,6 млн дол. додаткових коштів, виділених протягом трьох років на продовження військового внеску Канади, а також до 6 млн дол. на підтримку більш широких зусиль щодо втілення безпеки і оборонних реформ в Україні, виділених МЗС з наявних ресурсів бюджету на міжнародний розвиток», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що військова підтримка України «доповнює участь Канади в заходах запевнення і стримування в Центральній і Східній Європі в рамках операції REASSURANCE, яку в липні 2018 року було продовжено і протягом чотирьох років коштуватиме 514 млн дол».

Напередодні уряд Канади на три роки продовжив роботу військової тренувальної місії UNIFIER в Україні.

Також повідомлялося, що Канада передала 56 одиниць автомобільної техніки для потреб підрозділів військової служби правопорядку ЗСУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО