ЗМІ повідомили про новий блекаут у Венесуелі

У Каракасі знову сталося масове відключення світла - без електрики залишилися кілька районів венесуельської столиці і низка найближчих населених пунктів.

Як пише «Слово і Діло», про це 18 березня пишуть газети El Nacional і El Universal з посиланням на повідомлення місцевих жителів.

Зокрема, світла немає в районах Каракаса Ель-Росаль, Ель-Кафеталь, Ла-Урбіна, Лос Палос Грандес, в Гуатіре і Санта-Моніці.

Попередньо, причиною часткового блекаута став вибух трансформаторів на електричній підстанції в промзоні Клорис де Гуаренас (штат Міранда).

Місцева влада про перебої з електрикою поки не повідомляла.   Проблеми з електрикою виникають у Венесуелі вдруге за місяць. Раніше, 7 березня, через збій в роботі ГЕС імені Симона Болівара стався найбільший в історії країни блекаут. Наступного дня подача електроенергії частково відновилася, але 9 березня на електропідстанції міста Сьюдад-Болівар стався вибух, що знову відключило більшу частину країни від електрики.

Національна асамблея Венесуели, контрольована опозицією, запровадила в країні режим надзвичайного стану, щоб полегшити процес отримання допомоги від інших країн і мобілізацію військ.

Офіційний Каракас назвав інцидент диверсією і результатом кібератак американських хакерів. Президент країни Ніколас Мадуро назвав подію терактом, який курирував радник президента США Джон Болтон.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО