Всіх, хто завищував тарифи притягнуть до відповідальності – Гройсман

Незважаючи на те що ціна на газ в Україні однакова, вартість 1 Гкал в регіонах може коливатися через муніципалітети, які не інвестують в нові котельні.

Про це Володимир Гройсман написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Чому в Тернополі коштує 1249 грн, а в Кропивницького більше 1800 грн? Проблема в муніципалітетах, які формують складову тарифів. Там, де відсутні нормальні технології виробництва тепла, транспортування, системи регулювання, там газ йде в повітря і гріє землю. Зараз уряд посилює контроль, щоб місцева влада почала інвестувати в нові котельні, труби, індивідуальні теплові пункти», - написав Гройсман.

Інший важливий пункт, на якому акцентував увагу глава Кабміну, - несправедливо нараховані платіжки за газ для населення.

За його даними, НКРЕКП видало 42 постанови про недопущення таких порушень, «але облгази не реагують».

«Я наполягаю, щоб Комісія з регулювання діяла жорстко. Уряд це підтримує. Треба притягнути до відповідальності всіх, хто завищував тарифи. А для українців ще раз підкреслюю: рахунки за житлово-комунальні послуги треба платити за фактично спожитий обсяг без будь-яких коефіцієнтів», - заявив Володимир Гройсман.

Як повідомлялося, в Україні почали перевіряти операторів газорозподільних мереж через завищені платіжки за газ для споживачів.

Нагадаємо, в січні перевірку облгазів почав Антимонопольний комітет. Про шахрайську схему облгазів також розповів міністр соцполітики Андрій Рева.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, як виростуть тарифи до 2021 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО