Назвали найчастішу причину відмови українцям у перетині кордону

Найчастіше українські громадяни під час спроби перетину кордону отримують відмову через нездатність підтвердити свою мету поїздки.

Про це заявила на прес-конференції виконавчий директор громадської організації «Європа без бар'єрів» Ірина Сушко, повідомляє в п'ятницю, 15 березня, «Слово і Діло».

«Чому найчастіше відмовляють? Найчастіше тому, що не всі можуть підтвердити свою мету візиту. Не треба забувати, що, хоча й віза як перший фільтр скасована, проте на кордоні перевірка все одно здійснюється. Необхідно пам'ятати, що з собою слід мати підтверджуючі документи і перед поїздкою бажано подивитися на цей перелік документів», - зазначила вона.

За словами експерта, «ніхто не відміняв необхідність підготовки до поїздки».

«Коли ми говоримо про пожвавлення пересування людей за кордон, в цілому, за даними ДПСУ, на 6% відбулося це зростання в 2018 році. У той же час ми маємо говорити і про не зовсім приємні речі, пов'язані з відмовами на кордоні. І ось якраз тут ми вдаємося до джерела Frontex (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів ЄС - ред.), яке свідчить про те, що в 2018 році число таких відмов відповідало 55%, а якщо говорити про загальну кількість осіб - це орієнтовно 57 тис. Можемо говорити про те, що зріс рівень відмов», - заявила Сушко.

Відзначимо, силовики посилять охорону кордонів за два тижні до виборів.

Також нагадаємо, що на кордоні з Кримом затримали сепаратиста.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО