Мінфін прокоментував постанову Кабміну про поділ ДФС

Міністерство фінансів України прокоментувало постанову уряду, якою було затверджено положення про Державну податкову і Державну митну служби.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Як наголошується в повідомленні, затвердження положень про кожну зі служб є необхідною передумовою проведення прозорого конкурсу для призначення керівництва.

«Положення дозволить створити умови для повноцінної реалізації новоствореними службами своїх функцій в сфері податкової та митної політики», - сказав заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Згідно з положенням, Державна податкова служба України є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, державну політику в сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. Діяльність Державної податкової служби спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

Положення закріплює, що Державна митна служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну митну політику, державну політику в сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування митного законодавства. Діяльність Державної митної служби спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні назвали терміни поділу Фіскальної служби. За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, за умови злагодженої роботи, завершити реорганізацію ДФС зможуть за три місяці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО