Клімкін відреагував на вихід США з ракетного договору

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення США про вихід із договору між СРСР та США про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності є обґрунтованим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Павла Клімкіна.

За його словами, Україна неухильно дотримувалася положень договору, брала активну участь в засіданнях спільної контрольної комісії, яка скликалася США після тринадцятирічного перерви в 2016 та 2017 років роках у зв'язку з системними порушенням РФ його положень.

«Тому я вважаю рішення США про вихід з договору між СРСР і США про ліквідацію їхніх ракет середньої дальності і меншої дальності (ДРСМД) абсолютно виправданим, обгрунтованим і таким, що відповідає сьогоднішньому стану безпекової ситуації як на Європейському континенті, так і в світі в цілому», - заявив він.

Він повідомив, що стурбованість викликає те, що на окупованій території України в АРК був зафіксований ракетний комплекс під час військових навчань.

«Ми спільно із США заявили, що розробка і випробування Росією балістичної ракети РС-26 «Рубіж» на дальність близько 2200 км, а також розширення бойових можливостей оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М» суперечить договору», - додав Клімкін.

Раніше Клімкін заявив, що Чорне море стане для Росії «Бермудським трикутником».

Також нагадаємо, Клімкін розповів про нові інструменти впливу на Росію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО