Верховний суд Венесуели погрожує Гуайдо 30 роками в'язниці

Лідеру венесуельської опозиції Хуану Гуайдо загрожує до 30 років в'язниці за порушення заборони на виїзд з країни.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник судді конституційної палати Верховного суду Хуан Карлос Вальдес.

  У коментарі «РІА Новини» Вальдес підкреслив, що Гуайдо, як «особа, що переховується від правосуддя», повинен бути «схоплений і спрямований у в'язницю».

«Він може отримати 30 років», - сказав заступник судді, додавши, що пропозицію про звинувачення і міру покарання визначить прокурор.

22 лютого лідер венесуельської опозиції, незважаючи на заборону Верховного суду, прибув в прикордонне місто Колумбії, щоб відвідати центр розподілу гуманітарної допомоги для громадян Венесуели. Він також відвідав засідання Групи Ліми в Боготі.

Днем раніше Гуайдо підписав указ, що дозволяє доставку американської гумдопомоги в країну. Чинний венесуельський лідер Ніколас Мадуро заявив, що ці поставки лише привід для знищення незалежності і суверенітету Венесуели.

Як запобіжний захід він оголосив про закриття морського і повітряного кордону з поруч розташованими островами Аруба, Кюрасао і Бонайре, які входять до складу Королівства Нідерландів. Крім того, Каракас закрив кордон з Бразилією і три мости, що з'єднують Боліваріанської Республіки з Колумбією, з якої Каракас розірвав дипвідносини.

23 лютого колона вантажівок з американською гумпдопомогою прибула на територію Венесуели з Колумбії. У той же день одна з машин була спалена на венесуельській частині мосту на кордоні двох країн. Поставка гумпомоги спровокувала загострення ситуації в республіці, зокрема в протистоянні між національною гвардією і прихильниками опозиції Гуайдо в прикордонних районах. В результаті заворушень кілька людей загинули, понад 300 постраждали.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО