Гройсман назвав умови зниження ціни на газ

Голова уряду Володимир Гройсман заявив, що не знає, як знизити ціни на газ для населення без негативних наслідків для економіки.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час Українського енергетичного форуму, який проходить у вівторок, 26 лютого, в Києві, повідомляє УНІАН.

«Чи можливо без наслідків для національної економіки, без економічного колапсу, чи можливо сьогодні знизити у два, три або чотири рази ціну на газ в країні? Я прошу вас, як професійних людей, обговорити цю тему і глибоко впевнений в тому, якщо ви знайдете рішення, що це можливо, і це буде повністю збігатися з нашими домовленостями з ЄС, Світовим банком і МВФ, - то я беру на себе зобов'язання це професійне рішення, яке буде знайдено, реалізувати, буквально, завтра», - сказав Гройсман.

«Але якщо ні, то я думаю, що ми повинні дуже голосно говорити про реалістичність, або це просто шалений популізм, який ми проживали не один рік, оскільки більшість учасників ринку не мали доступу до надр, вони були закриті, і фактично ми втратили десятиліття, втратили можливості стати енергонезалежною державою», - додав прем'єр.

Також Гройсман висловив розчарування тим, що Нафтогаз не виконав завдання з видобутку газу.

Раніше прем'єр звинуватив Укргазвидобування в зриві планів з видобутку газу, який збільшився всього на 0,3% за минулий рік.

За даними Міненерго, за минулий рік видобуток газу зріс на 2,4%.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО