«Укроборонпром» домовився про проведення модернізації ППО Єгипту

Державний концерн Укроборонпром домовився про модернізацію систем протиповітряної оборони Республіки Єгипет силами вітчизняних підприємств оборонного комплексу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба концерну.

Сталося це під час зустрічі гендиректора концерну Павла Букіна і віце-президента і директора з виробництва єгипетської The National Organization for Military Productio Хасана Ахмеда Абд Ельмагіїда під час виставки і конференції із захисту IDEX-2019, яка триває в Абу-Дабі (ОАЕ).

Відповідно до домовленості, українська сторона надасть пропозиції щодо модернізації зенітно-ракетних комплексів та інших засобів ППО, які перебувають на озброєнні Збройних сил Єгипту.

«Комплексна модернізація може включати повну заміну застарілої елементної бази на сучасні твердотільні елементи. Разом з модернізацією зенітних ракет це дозволить в рази підвищити дальність виявлення цілей і їхнє знищення», - сказано в повідомленні.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися перспективи співпраці в сфері боєприпасів. Зараз сторонами розглядається проект з налагодження спільного виробництва високоточних і звичайних боєприпасів для артилерійських систем різного калібру, додали в дежконцерні.

Як повідомлялося, в Україні починається масове виробництво РСЗВ Верба. Український варіант модернізації Граду ставлять на конвеєр в Шепетівці. Пускових установок вистачить на озброєння артилерійського дивізіону.

Також були названі терміни переходу «Укроборонпрому» на стандарти НАТО.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО