Уряд затвердив Нацплан управління відходами до 2030 року

Кабінет міністрів схвалив Національний план управління відходами до 2030 року.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка в середу, 20 лютого, пише «Слово і Діло».

«Це докладна маршрутна карта виконання національної стратегії управління відходами, спрямованої на побудову в Україні системи управління відходами на основі стандартів ЄС та економіки замкнутого циклу», - сказав Зубко.

Згідно з її даними, Нацплан містить пакет завдань по кожному виду відходів від прийняття необхідної правової бази до конкретних заходів зі збору, переробки та утилізації; розробку регіональних планів управління відходів; будівництво регіональних безпечних полігонів відходів; будівництво регіональних комплексів по відновленню побутових відходів; прийняття законопроекту «Про муніципальних відходи», розробку нових ДБН по полігонах.

«Органи влади на місцях і місцеве самоврядування повинні вже зараз готувати регіональні плани управління відходами. Вже зараз потрібно активно використовувати інструменти міжмуніципального співробітництва, готувати кадри, які будуть працювати в сфері управління відходами», - зазначив Зубко.

Також відзначимо, Кабмін призначив заступником міністра окупованих територій.

Раніше повідомлялося, в Кабміні назвали джерело зростання економіки в 2018 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО