САП скасувала постанову НАБУ про закриття справи щодо Вілкула

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скасувала постанову детектива Національного антикорупційного бюро про закриття кримінального провадження щодо ймовірного недостовірного декларування народним депутатом Олександром Вілкулом.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

«Упродовж грудня 2018 року детективами НАБУ закрито 62, а прокурорами – 2 кримінальних провадження. За результатами вивчення вказаних кримінальних проваджень скасовано постанову про закриття кримінального провадження за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації народним депутатом Олександром Вілкулом», – повідомили в САП.

За версією слідства, нардеп у 2015-2016 роках користувався житловим будинком площею майже 379 кв. м. і двома земельними ділянками в Козині Київської області, які належать його тещі Марії Кондратюк. Зазначається, що ця нерухомість у грудні 2006 року після придбання була передана в іпотеку Альфа-Банку на суму 900 тисяч доларів. Детектив також зазначив, що Кондратюк зареєстрована не в Козині. До того ж вона отримує доходи від ТОВ «Метінвест Холдинг» і є засновницею криворізького ТОВ «Редакція газети «Пульс Новини, факти, коментарі». Тобто характер виконуваної роботи та спосіб життя не вказують на її фактичне проживання у вказаному будинку.

Сам Вілкул у деклараціях за 2015-2016 роки вказував нерухоме майно в Дніпрі та Кривому Розі. У Києві він декларував лише користування номером площею 25,8 кв. м в готелі «Національний». За версією детективів, Вілкул міг проживати в будинку в Козині й не декларувати його.

Також у НАБУ вважають, що нардеп не вказав у декларації співмешканку та її майно.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО