Прем'єр Хорватії розповів про модель для деокупації Донбасу

Хорватський досвід може стати корисним для деокупації Донбасу.

Таку думку під час Мюнхенської конференції з безпеки висловив прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, пише Слово і Діло, з посиланням на УНІАН.

Він нагадав, що з літа 1990 р. до січня 1998 р. деякі хорватські території були окуповані.

«У нас були дві моделі їх звільнення. Одна - за допомогою військової і поліцейської операції, і ще одна - за допомогою дипломатичних зусиль під егідою Організації Об'єднаних Націй, і рішучої участі США завдяки генералу Кляйну (Жак-Поль Кляйн - ред.) у мирній реінтеграції Східної Славонії», - заявив Пленкович.

На його думку, для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно «перейняти хорватський досвід деокупації територій - задіяти дипломатичні засоби і політичний тиск».

«Беручи до уваги складний контекст ситуації в Україні, а також у Грузії, думаю, цей досвід ... дуже тривалого, але підтримуваного процесу, насправді привів до реінтеграції території. На це потрібен час, це було непросто, ... думаю , у нас в країні досі є люди, які незадоволені цим процесом», - зазначив Пленкович.

Нагадаємо, в 2014 році президент Петро Порошенко пообіцяв, що Україна не змінить лінії державного кордону й про жодні інші домовленості не може бути навіть мови.

Також Порошенко запевняв, що Україна поверне Донбас мирним шляхом протягом одного року.

Як кандидати в президенти пропонують повертати Крим та Донбас - за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО