Аваков про передвиборчу кампанію: у нас уже дев'ять кримінальних проваджень

Українські правоохоронці розслідують дев'ять кримінальних проваджень, пов'язаних із порушеннями під час передвиборчої президентської кампанії.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на брифінгу після з'їзду партії «Народний фронт» у Києві 2 лютого, повідомиляє Слово і Діло.

«У нас уже дев'ять кримінальних справ, а не адміністративних порушень, які, зокрема, стосуються публікації реклами не з виборчого фонду, в тому числі де йдеться про напади на кандидатів і спостерігачів», - заявив Аваков.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України виділило експертів з кіберполіції, що працюють над превенцією можливих атак, які можуть вплинути на хід виборчої кампанії.

За словами Арсена Авакова, існує можливість внутрішнього або зовнішнього втручання в роботу сервера Центральної виборчої комісії.

Глава кіберполіції теж заявив, що хакери, підконтрольні Росії, нарощують зусилля зі зриву президентських виборів в Україні за допомогою кібератак на сервери ЦВК і персональні комп'ютери співробітників ЦВК.

Раніше стало відомо, що влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО