Національна академія наук України схвалила проект Hyperloop

Національна академія наук України (НАНУ) визнала перспективність запровадження технології Hyperloop в країні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури в понеділок, 28 січня, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що 25 січня відбулася презентація науково-технологічного дослідження щодо впровадження технології гіперлуп в Україні «Перспективи розвитку транспорту п'ятого покоління в Україні».

«Вчені переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дозволять успішно розвивати проект HypeUA. За їхніми оцінками, Hyperloop може не лише стати новим самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей», – ідеться в повідомленні.

Наступним кроком із запуску Hyperloop має стати реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. Основна мета центру – об'єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести для отримання найбільш ефективних рішень у галузі транспорту.

На зустрічі 25 січня були присутні партнери, які висловили готовність брати участь у розвитку Hyperloop, в тому числі Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, інноваційний парк UNIT.City, «Південмаш», Український інститут майбутнього, «Хемфрі Інжиніринг», Каховський завод електрозварювального устаткування та «Укроборонпром».

Як повідомлялося раніше, в ОАЕ почнуть будувати Hyperloop у 2019 році.

Також нагадаємо, в Іспанії зібрали першу пасажирську капсулу Hyperloop.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО