Порошенко привітав українців із Днем Соборності

Президент України Петро Порошенко привітав українців із столітнім ювілеєм Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) і підкреслив, що лише в єдності народу його сила та перемога.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення президента на своїй сторінці в Facebook вранці 22 січня.

«Сьогодні ми відзначаємо сторіччя проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР. Цей надзвичайно важливий документ, підписаний 22 січня 1919 року, став однією з історичних основ Акта проголошення незалежності України в 1991 році», – написав Порошенко.

Президент України підкреслив, що досвід національно-визвольної боротьби та української держави початку ХХ століття має ще один важливий для українців вимір – тепер вони зобов'язані не повторити помилки наших попередників і зробити правильні висновки з уроків історії.

«Лише в єдності наша сила. ише в єдності наша перемога. Вітаю Україну та українців з Днем Соборності! Слава Україні – соборній та неподільній!», – написав Порошенко.

День Соборності України – державне свято. Відзначається щорічно 22 січня в день проголошення в 1919 році Акта Злуки УНР і ЗУНР в єдину українську державу.

Раніше повідомлялося, що центр Києва перекритий через святкування Дня Соборності.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО