Голова розвідки Росії потрапив під санкції ЄС

На сайті Ради Євросоюзу в закордонних справах у понеділок, 21 січня, оприлюднили список санкцій щодо осіб, причетних до використання та розвитку хімічної зброї.

«До списку включені двоє працівників ГРУ, а також голова ГРУ та його заступник, що несуть відповідальність за транспортування й застосування в Солсбері (Велика Британія) нервово-паралітичної речовини 4 березня 2018 року», – йдеться в заяві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

До пов'язаного з хімзброєю санкційного списку також включені п'ять фізичних та одна юрособа із Сирії. Прізвища людей, що потрапили під санкції, в ЄС обіцяють оприлюднити незабаром.

Санкції щодо фізосіб передбачають заборону на в'їзд до ЄС і заморожування активів. У випадку з юрособами вони передбачають заморожування активів. Крім того, фізособи та компанії з ЄС не мають права передавати грошові кошти в розпорядження фігурантів санкційного списку, підкреслюється в документі.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила режим санкцій за хімзброю 15 жовтня минулого року. Санкції полягають у забороні на поїздки до ЄС і заморожування фінансових активів осіб та організацій. При цьому фізичним та юридичним особам ЄС буде заборонено виділяти кошти в розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

16 січня посли Євросоюзу схвалили запровадження санкції за використання та поширення хімічної зброї проти чотирьох офіцерів ГРУ РФ, у тому числі двох розвідників, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Також до списку внесуть п'ятьох осіб із Сирії.

У Росії заявили, що новий режим санкцій ЄС може спиратися на упереджені та засекречені дані.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО