АМКУ визнав «Укрзалізницю» монополістом

Антимонопольний комітет України схвалив Звіт про результати дослідження ринку перевезення вантажів залізничним транспортом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АМКУ.

Як зазначили в прес-службі, за результатами проведеного дослідження встановлено монопольне (домінуюче) становище АТ «Укрзалізниця» з часткою 100% на ринках:

надання в користування інфраструктури залізничного транспорту; надання послуг магістральних вантажних локомотивів; перевезення вантажів залізничним транспортом; Крім того, протягом 2017-2018 років мало ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання в користування вагонів в межах України з часткою, що перевищує 35%.

За результатами розгляду дослідження АМКУ схвалив внесення пропозицій до Кабінету міністрів та надання рекомендацій Міністерству інфраструктури і АТ «Укрзалізниця» «з метою створення належних умов для функціонування ринку, з урахуванням вимог законодавства про захист економічної конкуренції».

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» протягом 2019 року має намір кілька разів підвищити тарифи на пасажирські перевезення, а також на перевезення вантажів. Зокрема планується підвищення вартості квитків з 1 квітня на 12%, і ще на 12% - з жовтня. Крім того, компанія планує і додаткове підвищення тарифів на пасажирські перевезення - на 13-21% - в залежності від категорії поїзда і типу вагона.

Нагадаємо, за 2018 рік «Укрзалізниця» підвищила тарифи на пасажирські перевезення двічі - на 12% у травні і 12% у жовтні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО